Kuvan etualalla Kalevi Tervo (vas.) ja Jussi Saarela (oik.)

Kerran talkoolainen, aina talkoolainen

Onnistuneen urheilutapahtuman takana on aina joukko vapaaehtoisia talkoolaisia. Ajanottaja, lähetti, kierrostenlaskija… tehtäviä on paljon, mutta iloisen letkeällä talkoohengellä niistä selvitään aina. Ensi kesän Kalevan kisat Oulussa tarvitsee aimo tukun vapaaehtoisia. Yksi heistä on, kuten aina, Kalevi Tervo, 69.

Tervon ura yleisurheilumaailmassa alkoi jo nuorena poikana maastojuoksun parissa Rantsilan Raikkaan edustajana. Kun kilpailu itsellä jäi, oli aika siirtyä valmentamaan, ja pian talkoolaiseksi kisoihin. Ja kisoja, niitä onkin riittänyt!

– Viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana olen ollut joka vuosi mukana vähintään yksissä arvokisoissa. Talkoolaisena olen toiminut 30- vuotta aina 1980-luvulta lähtien, Tervo kertaa.

Talkoolaiskonkarin toimipaikka on useimmiten ollut käsiajanotossa, jossa porukka on hitsautunut yhteen vuosien aikana.

– Porukallamme on aina ollut hyvä huumori. Ei sieltä kukaan halua jäädä pois.

Talkootehtäviä on paljon, varsinkin Kalevan kisojen kaltaisessa suurtapahtumassa. Kalevi Tervon mukaan talkoolaisena oleminen ottaa toki jonkun verran, mutta myös antaa. Tosin samaan hengenvetoon Tervo toteaa, että talkootyön henki on selvä: aineellista vastinetta ei odoteta.

Joka vuosi talkooporukkaan toivotaan lisää kasvoja. Tervo toivottaakin kaikki asiasta vähääkään kiinnostuneet tervetulleiksi!

– Kannustan ehdottomasti kaikkia mukaan. Talkootyöstä saa palkkansa hyvänolontunteena ja uusina ystävinä. Usein olettamus on, että siellä hommia tekevät vain urheilijoiden äidit ja isät. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Vielä ehdit hyvin mukaan talkoolaiseksi, sillä isot kisat vaativat suuren joukon auttajia. Talkoolaiset saavat kokemuksen lisäksi palkkioksi toimitsijavaatteet, ruoan, kahvin, sekä tietysti vapaan pääsyn kisakatsomoon. Vapaaehtoisten infotilaisuus, talkoostartti pidetään Ouluhallilla torstaina 28.1. kello 17.00 alkaen.

Kahvitarjoilu!

Tervetuloa kuulemaan lisää!

Share This