Tervetuloa seuraamaan yleisurheilun Suomenmestaruuskisoja Ouluun, Raatin urheilustadionille 21. -24.7.2016.
Tässä uutiskirjeessä kerromme millaisten arvojen pohjalta kisoja on lähdetty rakentamaan, millaisia yhteistyömahdollisuuksia kisat tarjoavat ja mitä ennakkovalmisteluja kevät on tuonut tullessaan.

Kisojen arvot

 • Keskeisyys
  Oulu on keskellä Suomea ja Raatti keskellä kaupunkia. Kisat ovat keskellä kesää ja loma-aikaa. Yleisurheilun SM mitalit jaetaan EM-kisojen ja Rion olympialaisten keskellä. Tutkimusten mukaan yleisurheilu on suomalaisten mielestä arvostetuimpia ja seuratuimpia urheilulajeja, siis keskeisellä paikalla suomalaisen penkkiurheilijan sydämessä. Yleisurheilu tuo yhteen ja liikuttaa myös niitä, jotka itse eivät liiku urheillen. Yleisurheilu on tutkimusten mukaan suomalaisten mielessä yksi arvostetuimmista ja seuratuimmista lajeista.
 • Tuoreus
  Uudistettu Raatin urheilustadion tarjoaa kisoille modernit puitteet. Oulu tunnetaan innovatiivisena ja nuorten ihmisten kaupunkina. Perinteisiin kisoihin halutaan tuoda tuoretta otetta ja samalla uutta nostetta koko yleisurheiluun. Pientä positiivista pöljyyttä luvataan myös itse kisatapahtumaan.
 • Hyvinvointi
  Kisoilla halutaan muistuttaa ja edistää ihmisen monipuolista hyvinvointia. Urheilun ja liikunnan merkitys eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnin edistäjänä on merkittävä. Emme unohda ympäristön hyvinvointia kisajärjestelyissä

Kisat tarjoavat yhteistyökumppaneille monia osallisuuden tasoja:

 • Näkyvyys
  Kalevan kisat on yksi suomalaisten seuratuimmista tapahtumista. Yle välittää kisoista yli 10 tuntia suoraa kuvaa viikonlopun ajalta ja lähetystä seuraa parhaillaan yli miljoona suomalaista. Paikanpäälle odotetaan 25 000 katsojaa joista noin 80 % tulee Oulun talousalueelta. Stadionilla näkyvyyttä tarjotaan nykyaikaisesti videonäyttöjen, äänimainonnan ja perinteisen laitamainonnan ja kisalehtiön puolesta. Laji-isännät pääsevät esille myös urheilijoiden numerolapuissa ja palkintojenjaossa. Kisatorille on kaikilla vapaa pääsy joten kävijöitä stadionin välittömässä läheisyydessä on huomattavasti paljon enemmän. Kalevan kisojen internetsivut ja sosiaalisen median kanavat ovat suosittuja joka mahdollistaa näkyvyyttä tätä kautta laajoille joukoille suomalaisista.
 • Myyntiä ja pr-toimintaa
  Kisat tarjoavat loistavat puitteet suuren yleisömäärän kontaktointiin kisatorilla jossa katsojat käyttävät tutkimusten mukaan paljon rahaa. Kisat ovat hyvä tilaisuus myös syventää asiakassuhteita ja ylläpitää hyvää työyhteisöhenkeä. Tarjoutuu kisoissa myös tilaisuus verkostoitua uusien yhteistyökumppaneiden kanssa huippu-urheilun parissa. VIP-lippumme ovat olleet erittäin suosittuja jonka vuoksi jouduimme kasvattamaan VIP-katsomon kapasiteettia alkuperäisestä.
 • Osallisuutta
  Kisoissa pääsee lähelle maamme seuratuimpia urheilijoita sekä yleisurheilun kiehtovaa maailmaa. Laji-isännät vaalivat kaikkia lajinsa osallistujia kisojen aikana ja luovuttavat palkinnot parhaille. VIP-vieraille esitellään yleisurheilun kulisseja tv-kameroiden takaa ja katsomossa pääsee nauttimaan yleisurheilun mukaansatempaavasta sykkeestä.
 • Yhteistyötä
  Yhteistyökumppani voi olla osallisena valmistelemassa kisoja omalta osaltaan ja osoittamalla muille että on mukana tukemassa suomalaista urheilua. Yhteistyökumppanuus tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden tarjota omia tuotteitaan ja palveluitaan niin laajalla katsojajoukolle kuin muille yhteistyöyrityksille.

Kisojen suojelija
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kalevan kisojen 2016 suojelijaksi. Kisaorganisaatio toivoo, että presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion tulevan kesän aikataulu mahdollistaisi myös osallistumisen Kalevan kisoihin Oulussa.

Kisamaskotti
Olemme järjestäneet yhteistyössä Oulun kaupungin opetusviraston kanssa kisamaskottikilpailun alueen alakoulun 3.-6 luokille. Voittajatyön pohjalta kisoihin tehdään oma kisamaskotti, joka on liikkeellä toukokuun alusta lähtien Kalevan kisojen merkeissä. Yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus halutessaan hyödyntää kisamaskottia omissa tapahtumissaan.

Yhteistyödiplomi
Kaikille Kalevan kisojen 2016 yhteistyökumppanille toimitetaan virallinen yhteistyödiplomi. Saatte diplomin myös sähköpostilla, jos haluatte jakaa sitä myös verkkopalveluissa.

Valokuvakilpailu
Julkaisemme pian valokuvakilpailun vanhoista Oulun Kalevan kisoista.  Oulussa on järjestetty aiemmin viidet Kalevan kisat. Kisat, joissa on otettu lukuisia valokuvia.  Haluamme kilpailun kautta tuoda näkyville merkittävää suomalaista yleisurheiluhistoriaa.

Kisavalmistelut
Kisojen valmistelu etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Talkoolaisia on mukana jo yli 300 henkilöä ja vielä rekrytoidaan vähän lisää. Kilpailuvaliokunta on vahvistanut Kalevan kisat 2016 tulosrajat ja ne löytyvät osoitteesta http://kalevankisat16.fi/fi/ajankohtaista/tulosrajat-2016/
Päiväkohtainen lajiohjelma löytyy täältä http://kalevankisat16.fi/fi/kilpailuinfo/lajiohjelma/
Kisojen juhlatoimikunta on kokoontunut ensimmäisen kerran ja tapaamista löydät enemmän tietoa tästä osoitteesta http://kalevankisat16.fi/fi/ajankohtaista/kalevan-kisoille-juhlatoimikunta/
Yrittäjille ja yhteistyökumppaneille tarjotusta aamiaistilaisuudesta voit lukea lisää tästä osoitteesta http://kalevankisat16.fi/fi/ajankohtaista/aamiaistilaisuus-yrittajille/

Istumapaikka lähelle omaa lempi lajia
Raatin urheilustadionilla katsoja pääsee lähelle urheilijaa. Aiemmista Kalevan kisoista poiketen Oulussa on käytössä numeroidut istumapaikat, A-katsomo kokonaan ja B-katsomo suurimmalta osaltaan. Kisaorganisaatio toivoo, että tämä näkökulma huomioidaan Kalvan kisat 2016 pääsylippuihin liittyen, ennakkoliput ovat myös edullisempia kuin portilta ostetut. http://kalevankisat16.fi/fi/katsojille/paasyliput/

Tervetuloa mukaan kesän parhaimpaan tapahtumaan!


Yhteystiedot:

Kalevan kisat -16 pääsihteeri
Petri Heikkinen
puh. 044 781 2802
petri.heikkinen@kalevankisat16.fi

Sihteeri
Carmilla Madetoja
carmilla.madetoja@kalevankisat16.fi
0400-318316

Oulun Pyrintö
toiminnanjohtaja
Marko Keskitalo
044-7812801
marko.keskitalo@oulunpyrinto.fi

 

Share This