Ville Myllymäki on edelleen Suomen nopein mies. Viime vuoden Kalevan kisa-voittoaan puolustanut Myllymäki näytti niinsanotusti närhen munat muille pikakiitäjille Raatin lämpimässä kesäillassa tekemällä oman ennätyksensä ja kesän kotimaisen kärkituloksen 10.38. Kärkikaksikko oli sama kuin viime kesänä kun Samuli Samuelsson kiri hopealle vajaan metrin Myllymäen perässä ajan ollessa hyvä 10.45.

”Jotenkin tuntui että puolustavana mestarina kisaa oli vaikeampi voittaa kuin vuosi sitten. Tuntui että kaikki vain jahtaavat mun päänahkaa – mutta ajattelin että ei passaa höntyillä vaan tehdä se oma paras mahdollinen suoritus. Lähtöni oli kohtalainen, juoksu pysyi hyvin kasassa ja ehkä hieman pakkasi hajoamaan ihan viime metreillä. Toki uusi ennätys johon Kalevan kisojen finaalissa täytyy olla tyytyväinen. Arvosanana annan itselleni 9-.”, analysoi tuore mestari juoksuaan.

”Juoksen vielä kaksisatasen ja loppukesän ohjelmassa Ruotsi-ottelu Tampereella on hyvä tavoite. On tuossa satasen ajassakin vielä pudottamisen varaa”, toteaa Myllymäki.

Pohjoisen urheilijoista Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala epäonnistui alkuerässään ajalla 11.04 ja jäi ulos finaalista. Tuore EM-mitalisti 17-vuotiaiden kisoista Georgian Tbilisissä viikko sitten Samuel Purola teki  taas kaksi hyvää juoksua ja sijoittui loppukilpailussa 6. tilalle.

”Palautuminen nuorten kisoista on onnistunut hyvin enkä edes sairastellut vatsatautia kuten useat muut siinä joukkueessa. Edessä on vielä 200 metriä ja mikäpä tässä on juostessa kotiyleisön kannustaessa”, tuumaa lahjakas ja raamikas 16-vuotias oululainen isänsä Mikan valmentama pikakiituri.

teksti Antti Haapalahti

Share This