Teksti: Keijo Makkonen

Nuoruus oli valttia miesten seiväshypyn finaalissa. Karhulan Urheilijoiden 19-vuotias Tomas Wecksten ja Janakkalan Janan 20-vuotias Niko Koskinen esittivät komeita ylityksiä ja kylmän viileää taktikointia.

Vuonna 1996 syntyneet nuorukaiset aloittivat kisan vasta, kun jäljellä oli vain kolme hyppäjää. Wecksten ylitti aloituskorkeutensa 517 ensimmäisellään, kuten Koskinen heti perään aloituskorkeutensa 522. Myös Vasa IS:n Mikael Westö ylitti 522, joka jäi hänen pronssituloksekseen.

Seuraavaksi Wecksten ylitti ensimmäisellään 532, mutta siitä kerran pudottaneet Koskinen ja Westö jättivät loput hyppynsä korkeuteen 537. Koskinen meni sen heti ensimmäisellä hypyllään yli tehden samalla uuden ennätyksensä, mutta Westö putosi leikistä pois.

Seuraavaksi oli Koskisen vuoro jättää korkeus väliin ja Wecksten ylitti 542 komeasti ensimmäisellään. Kotkalaisen hypyn jälkeen mukava myötätuuli kääntyi vastaiseksi ja teki kunnon yritykset ylimmistä korkeuksista mahdottomiksi.

Koskinen pudotti kolmesti korkeudesta 547 ja myös 10 sentin ennätysparannusta yrittänyt Wecksten koki saman kohtalon korkeudesta 560.

– Kaksi ensimmäistä korkeutta oli mietitty hotellilla valmiiksi, loput tuli kilpailun mukana, iloinen Suomen mestari kommentoi kisan taktiikkaa.

Mestaruutta puolustanut Someron Esan Eemeli Salomäki pudotti kolmesti aloituskorkeudestaan 512 ja jäi kilpailussa ilman tulosta.

Share This