Teksti: Keijo Makkonen

Naisten moukarinheiton finaalissa jatkettiin lauantaina karsinnassa alkanutta kenttäennätystehtailua. Raatin stadionin kenttäennätysmerkkiä siirrettiin kisan aikana karsinnan tapaan kahdesti, kun se karsinnan jälkeen oli kohdassa 66,47 Riihimäen Kiskon Inga Linnan jäljiltä.

Avauskierroksella ennätystehtailun aloitti Soinin Sisun Merja Korpela, joka linkosi moukarin lukemiin 66,72. Linna vastasi toisella kierroksella heittäen voittotulokseksi jääneen 67,15. Viidennellään hän oli lähellä parantaa voittotulostaan, mutta jäi siitä hieman tuloksella 66,83.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Johanna Salmela heitti kilpailun avausheitolla 64,99 ja nappasi pronssia. Hän pommitti kahdella muullakin heitollaan 65 metrin rajaa ja viimeinen heitto meni pidemmällekin, mutta lipsahti ohi sektorista.

Kun 35-vuotias Korpela ei enää parantanut, saattoi 21-vuotias Linna tuuletella toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. Hän uskoi, että pidempiäkin heittoja on varastossa.

– Mestaruutta lähdin hakemaan. Oli hirveät odotukset, että tänään lähtee. Teknisesti oli aika huonoja heittoja, mutta se riitti tänään.

Hannu Rinnekarin valmentama Linna kertoi olleensa ennen kisoja kipeänä.

– Aamulla oli tosi väsynyt olo, mutta veryttelyssä tuntui jo paremmalta ja harjoitusheitot olivat hyviä. Toisen kierroksen heitolla (67,15) tiesin, että olen vähintään hopealla ja pistin kaikki peliin. Samalla katosi rentous heitoista.

Pitkään kotimaisia moukarikisoja hallinnut Korpela harmitteli tekemisen olleen koko kesän ”tuollaista pikkunättiä”. Uransa jatkosta hän ei osannut sanoa vielä muuta kuin että ensi vuoden Seinäjoen Kalevan kisoissa hän aikoo heittää.

– Olen sanonut, että siellä heitän, kun on kotikisat. Mutta katsotaan syksyllä, mikä se tavoite siellä on, Korpela kertoi.

Share This