Teksti Antti Haapalahti
Minna Nikkanen
voitti ties kuinka monennen kerran Suomen mestaruuden naisten seiväshypyssä. Tulos oli hänelle normaali 440. Kisan yllättäjä oli HKV:n hopeanaisen Aino Siitosen jälkeen Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen. Ensimmäisen kerran elämässään 4 metriä ylittänyt Henriikka teki sen oikeassa paikassa eli ensimmäisellä yli 405 takasi hänelle pronssimitalin.

”Kisa oli aika helppo kun aloituskorkeuden jälkeen muita ei enää ollut mukana. Sekä 425 että 440 olivat hyviä ja korkeita hyppyjä, joissa en oikaissut rimalle. Ne antoivat uskoa parempiin korkeuksiin vaikkakin nyt hyppyni hajosivat 455 kohdalla”, analysoi Nikkanen päivän suorituksiaan.

”Tulos olisi ehkä ollut parempi, jos Wilma Murto olisi ollut mukana, koska yksin hypätessä ajatukset pakkaavat menemään liikaa teknisiin yksityiskohtiin ja tehot jäävät vajaaksi”, tuumaili tuore Suomen mestari.

Oululaisittain mitalia varovasti odoteltiin Elina Lampelalta. Hän sivusi kesän parasta tulostaan 395, jolla sijoitukseksi tuli 5. tila. Suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi Henriikka Könönen kärsi pahasta loukkaantumisesta pari vuotta sitten, mutta on kesäkauden aikana kehittynyt uudelle metriluvulle. Aulis Kairennon valmennuksessa hyppäävä Kastellin urheilulukiolainen hyppäsi hyvä kisan ilman pudotuksia ja potentiaalia lienee selvästi korkeammallekin.

Viime viikolla 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden saavuttanut Alina Strömberg ja saman ikäinen Saga Andersson eivät nyt onnistuneet, vaan sijoittuivat sijoille 6. ja 7.

Share This