Teksti: Keijo Makkonen
IK Falkenin Sandra Eriksson osoitti Oulussa olevansa aikataulussa matkalla kohti Rion olympialaisia. Eriksson juoksi kymmenenteen peräkkäiseen naisten 3000 metrin estejuoksun Suomen mestaruuteen ajalla 9.40,70.

Ensimmäisen kilometrin 27-vuotias juoksija pinkoi lähes oman Suomen ennätyksensä (9.24,70) parantamista enteilevää vauhtia aikaan 3.08,96. Kahden kilometrin väliaika oli 6.23,79, joten vauhti hieman hiipui. Heti paukusta muilta karkaaminen oli suunniteltu juttu.

– Lähdin sillä taktiikalla, että lähden kovaa. Hyvältä tuntui Rioa ajatellen, iloitsi Eriksson, joka harkitsi kilpailevansa kerran vielä ennen olympiareissua.

Amsterdamin EM-kisojen pettymyksen (10:s) jälkeen Eriksson on ottanut löysemmin ja juossut lähinnä kevyitä lenkkejä. EM-kisat pilanneet vaikeudet tuntuvat nyt olevan takana päin, eikä allergiaoireista ollut haittaa.

– Ensimmäinen viikko Amsterdamin jälkeen oli aika paha, mutta sen jälkeen on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Jalatkin toimivat nyt hyvin, Ruotsin joukkueen mukana Rioon matkaava Eriksson kertoi.

– Juoksen luultavasti paljon estetreenejä ennen Rioa, valotti Tukholmassa asuva juoksija, joka oli erityisen tyytyväinen siihen, miten vesiesteet tänään sujuivat.

Estekisassa toiseksi tuli Vasa IS:n Camilla Richardsson ajalla 10.18,98. Hän teki Raatin stadionilla uroteon voittamalla ensin 10 000 metrin juoksun ennätyksellään 33.43,53 ja juostuaan helteessä vajaan kahden tunnin sisällä toisen mitalin esteissä.

Richardsson ratkaisi hopeamitalin karkaamalla ensimmäisen kilometrin jälkeen pudottamalla Valkeakosken Hakan Mira Tuomisen kyydistään. Tuplamitalisti kertoi, ettei kymppi painanut liiemmin jaloissa.

– Yllättävän helposti meni. Esteet otin vähän varman päälle, ettei tule kaatumisia. Tämä maistuu tosi hyvältä, kun on ollut niin surkea kesä. Kyllä yksi ennätys riittää yhdelle päivälle. Pitkät vedot ovat menneet tosi hyvin ja 3.20 kilometrivauhdissa juoksu on ollut rullaavaa, Richardsson iloitsi.

Kympin SM-kulta oli Richardssonille uran ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruus.

Share This