Oulun Kalevan kisojen 2016 järjestävää seuraa Oulun Pyrintöä edustava Arttu Hirvonen valittiin hiljattain kunniatehtävään OP:n kisajoukkueen kapteeniksi. Rovaniemeltä lähtöisin oleva 110 metrin aitajouksua leipälajinaan pitävä Arttu tuli Ouluun opiskelemaan tekniikkaa.

Kohtapuolin prosessipuolen diplomi-insinööriksi valmistuvan 27-vuotiaan Artun tähtäin urheilijana on korkealla – tänä vuonna tarjolla on Euroopan mestaruuskisat heinäkuun alussa Amsterdamissa ja jopa Rion olympiakisat ovat mahdollisuuksien rajoissa:

”Haluan haastaa itseäni ja mitata rajojani urheilijana. Eka arvokisani oli Zurichin EM-kisat 2014. Nyt EM-kisatavoite päästä vähintään välieriin. Ellei Rion kisoihin vielä rahkeet riitä niin sitten yritetään sitä uudelleen Tokion kisojen 2020 aikaan”, tuumaa Kalle-Pekka Tiihosen (etä)valmennuksessa urheileva teekkari. Artun ennätys on 2014 EM-kisoissa juostu 13.87. Tulosraja Rion olympiakisoihin on 13.55. Välitavoitteena on seuraennätys 13.75 (Markop Ritola).

Artun päälaji oli vielä 17-vuotiaaksi saakka jalkapallo mitä hän Rovaniemen Palloseuraa edustaen harrasti juniorisarjoissa. Kipinän yleisurheiluun sytytti hänen voikkaopettaja Jouni Helppikangas joka on itsekin Kalevan kisojen mitalimiehiä kiekonheittäjänä.

”Kalevan kisat Oulussa merkitsee tosi paljon. Se on ensimmäinen arvokisa kotikentällä ja mitä enemmän yleisöä tulee katsomoihin, sen parempi on fiilis ja näytönhalu. Raatissa olosuhteet ovat loistavat ja Mondo-alustahan on nopea. Kalevan kisoissa olen ollut mitali-pallilla viime vuosina mutta nyt on tarkoitus seisoa keskipallilla – eli mestaruus on ehdoton tavoite”, ynnäilee OP-kapteeni.

Artun treenileirit ovat suuntautuneet rapakon taakse. Omatoimisena kaverina hän on käynyt jo 5 kertaa Floridassa valmistautumassa kisakauteen.

”Amerikassa ovat maailman parhaat aiturit ja todennäköisesti myös paras valmennustietämys lajiin. Floridassa ja Miamissa olen treenaillut samoissa porukoissa mm. maailmanmestareiden David Oliver ja Jason Richardsonin kanssa”, uusille tuulille vastaanottavainen aituri avaa omaa filosofiaansa rakkaaseen lajiinsa.

 Arttu avaa kisakautensa parin viikon päästä Belgian Oordegemissä, sitten tähtikisa Espoossa jonka jälkeen Itävallassa pari kisaa. ”Kevään reenit ovat sujuneet erinomaisesti joten motivaatio ja odotusarvo kesään on korkealla. Paikat ovat kunnossa ja mies terveenä. Viime kesän pilannut mononukleoosi on enää muisto vaan. Haasteita ja positiivisia fiiliksiä riittää urheilussa”, päättää Arttu tarinatuokion.

 

 

Share This