Poikasena Antti harrasti kaikkia urheilulajeja, mutta moukarinheitto alkoi kiinnostaa eniten. Heittämisen pyörimisliike viehätti Anttia niin paljon, että hän teki ensimmäisen moukarinsa itse. Tekemäänsä nahkapussiin hän valoi sementistä möykyn, johon hän kiinnitti rautalankavarren. Urheilun pikkujättiläisestä löytyi kuvasarja heittämistekniikasta, minkä pohjalta Antti alkoi opetella heittosuoritusta. Hän saavutti hiukan menestymistä, mikä innosti jatkamaan lajin harrastamista.

Antti heitti nuorten Suomen ennätyksen 19-vuotiaana. Antti osallistui ensikerran Kalevan kisoihin Mikkelissä vuonna 1961 sijoittuen viidenneksi. Paras sijoitus tuli Lappeenrannassa seuraavana vuonna, jolloin hän oli kolmas. Useita neljänsiä ja viidensiä sijoja tuli seuraavissa kisoissa.

Aktiivikauden loppupuolella ja sen jälkeen Antti on toiminut seuratoiminnan aktivoijana, innostajana ja lajivalmentajana. Omat lapset ohjasivat Anttia näihin tehtäviin.

SM-mitaleille yltäneitä urheilijoita on ollut 20, Suomen mestaruuden saavuttaneita kahdeksan.

Aluksi Antille tuli Pohjoiselta alueelta valmennustehtäviä, myöhemmin hän toimi urheiluliiton lajikouluttajana ja sitten 7 vuotta lajivalmentajana. Vuonna 1981 Antti valittiin vuoden valmentajaksi.

Harri Huhtala on parhaiten menestynyt Antin valmennettavista.

Valmennustyö on palkinnut Anttia, kun kolmessa heittolajissa Antin valmennettavat ovat voittaneet Suomen mestaruuden: kuulassa Tuomo Tihinen, Moukarissa Harri Huhtala ja keihäässä Sami Saksio.

Oulun Kalevan kisoihin osallistuu tänä kesänä Jani Kiiskilä keihäässä sekä Mats Granö ja Petri Rautio moukarissa.

Jani Kiiskilältä Antti odottaa loppukilpailupaikkaa ja tänä kesänä 80 metrin ylitystä. Mats Granöltä hän odottaa yli 70 metrin suoritusta ja loppukilpailu paikkaa.

teksti Pasi Keskitalo

 

 

 

Share This